Porto-Muiños Mořské řasy Wakame BIO 25 g

Mořské řasy Wakame BIO mají jemnou mořskou chuť, která připomíná ústřice. Lze je použít jako přílohu, přidat například do polévky, rýže či těstovin, dochutit jimi salát nebo použít jako koření.


  • (2 ks) Skladem
89 Kč
Kategorie: Makrobiotika - miso, ume, kuzu a mořské řasy
 

Mořské řasy Wakame pochází z divoké přírody z čistých vod Atlantského oceánu a jsou sbírány ručně u pobřeží Galicie ve Španělsku. Tato oblast soutoku Atlantského oceánu s Kantaberským mořem na jihu Biskajského zálivu se vyznačuje vydatným slunečním svitem a čistou oceánskou vodou. Díky těmto podmínkám zde vznikl unikátní podmořský ekosystém bohatý na různé druhy mořských řas.

Mořským řasám se často říká mořská zelenina. Tato zelenina mořského původu má vynikající nutriční vlastnosti a velký potenciál ve světě správné výživy. Malé množství mořských řas dodá většině pokrmů bohatou chuť a zvyšuje jejich nutriční hodnotu. Mořské řasy jsou bohaté na minerály a stopové prvky jako například jód. Mají vysoký obsah vlákniny a obsahují kvalitní bílkoviny.

Mořské řasy od společnosti Porto-Muiños jsou pěstovány a sklízeny podle pravidel ekologického zemědělství a nesou označení BIO. Také splňují podmínky certifikace V-Label, která je známkou kvality pro veganské a vegetariánské produkty. Jedná se o regulovaný a udržitelný ruční sběr mořských řas ve volné přírodě na pobřeží při nízkém přílivu nebo s potápěním pod vodou v povolených oblastech jejich přirozeného výskytu. Řasy se suší při nízkých teplotách a po zabalení jsou připraveny k použití v kuchyni jako všestranná přísada k přípravě různých druhů pokrmů.

Příprava: Před konzumací namočte řasy na 10 minut do vody nebo vařte ve vodě minimálně po dobu 5 minut. Po namočení zvýší svou suchou hmotnost přibližně 6krát.

Použití: Vařené jsou skvělou přílohou k masu, rybám a mořským plodům. Lze je použít také k přípravě polévek, míchaných vajec, dušeného masa, kroket, rýže, těstovin a hamburgerů. Sušené a rozmačkané se používají k ochucení sušenek, pizzy a koláčů. Po namočení ve vodě nebo blanšírované se výborně hodí do salátů. Jsou vhodné pro přípravu marinády s citronem. Jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Místo sběru: Vyskytují se v ekosystémech galicijských ústí řek. Často rostou přichyceny na skalách a jsou viditelné při odlivu na otevřeném pobřeží. Nejvíce se rozmnožují ve studených vodách v hloubce od jednoho do tří metrů.

Vlastnosti:

Chuť a vůně: Jemnou mořskou chuť, která připomíná ústřice.

Barva: V čerstvém stavu tmavě hnědá, po uvaření se změní na špenátově zelenou. Bílá barva, která se na řasách může objevit, pochází z jejich vlastních solí, které působí jako přírodní konzervant.

Textura: Měkká, masitá, mírně křupavá

 

Výživové údaje na 100 g (řas v usušeném stavu):

energetická hodnota 698 kJ / 169 kcal

tuky 2 g

- z toho nasycené mastné kyseliny 0.7 g

sacharidy 3 g

- z toho cukry 0 g

vláknina 34 g

bílkoviny 17 g

sůl 12.4 g

jód 17134 µg (11423 % doporučené denní dávky)

Složení: 100% mořské řasy Wakame (Undaria pinnatifida) sušené z ekologického zemědělství. Bílá barva, která se na řasách může objevit, pochází z jejich vlastních solí, které působí jako přírodní konzervant.

Mohou obsahovat stopy mořských korýšůměkkýšů nebo ryb a drobné přírodní části mořského původu.

Hmotnost: 25 g

Vyrobeno ve Španělsku.

Certifikováno: Produkt je držitelem ochranné známky V-Label, která je zárukou kvality pro veganské a vegetariánské produkty.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Po otevření uchovávejte v uzavřeném obalu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: